top of page
Et nybyggede nordisk arkitekttegnet hus på sjælland i greve

HVAD KOSTER ET ARKITEKTTEGNET HUS?

 

Prisen på nybyggeri, om det er et typehus eller et arkitekttegnet hus, er meget forskellig. Tegn Mit Hus Arkitekter rådgiver jer i forhold til, hvad skal man være opmærksom på og hvor meget et arkitekttegnet hus egentlig koster.

Skal i bygge nyt arkitekttegnet hus?

Jeres umiddelbare tanke er måske at et arkitekttegnet hus er dyrt. Sådan tænker de fleste nok.

For ikke nok med at man skal have en byggegrund og et hus, så skal man også betale for en arkitekt. Men det er faktisk muligt at bygge et nyt arkitekttegnet hus uden at tømme lommerne helt. Tegn Mit Hus Arkitekter har gjort det til vores mission, at designe arkitekttegnet huse til lave priser. Vi er eksperter i at realisere boligdrømme og få vores bygherre i hus med deres visioner uden at det behøver at være dyrt.

Der er mange der går med boligdrømmen om et helt unikt hus, som man ikke finder andre steder. Et hus der er bygget til ens behov og ønsker. Typehuse vinder dog frem i popularitet, og det er også muligt at få dem i så mange forskellige varianter, at de efterhånden kan minde om simple arkitekttegnet huse.

Man slipper dog ikke uden om, at de fleste typehuse, stadig er typehuse, og hvis man vil have et hus der er helt unikt, så skal man have fat i en arkitekt, der kan hjælpe en med at gøre drømmen til virkelighed.

Hvor dyr er en arkitekt?

Mange går med en ide om, at et arkitekttegnet hus koster en formue, hvilket ikke behøver at være tilfældet. Et hus er ofte en stor investering, men prisforskellen mellem et almindeligt typehus og et arkitekttegnet hus er ofte ikke så stor, som mange tror.

I mange tilfælde koster et arkitekttegnet hus kun et par tusinde kroner mere end et typehus pr m2.

Det kommer selvfølgelig an på, hvad er for en type hus man drømmer om og hvor frie rammer man giver arkitekten. De fleste bygherrer har nogle drømme omkring deres nye hus, som de gerne vil have, at arkitekten tegner ind i projektet og her kan de rigtig spændende arkitekttegnet huse komme blive til virkelighed. Prisen afhænger også af, om man ønsker at arkitekten er med hele byggeprocessen, eller om man blot vil have et skitseprojekt, som man kan tage videre til entreprenøren, der står for opførelsen. Et arkitekttegnet skitseforslag koster hos Tegn Mit Hus Arkitekter mellem DKK 14.999 og DKK 24.999. Her er der mulighed for at en af vores dygtige arkitekter følger med i projektet på sidelinjen og sørger for at entreprenøren udfører skitsterne korrekt, så I får jeres drømmehus. Det vil typisk være timelønsbaseret arbejde og ligge et sted mellem 700 kr og 1000 kr. Ønsker i derimod at vores dygtige arkitekter er med i alle byggeriets faser vil prisen typisk ligge et sted mellem 10 % og 15 % af den samlede byggesum alt efter, hvor komplekst et byggeri der er tale om. Kontakt Tegn Mit Hus Arkitekter her og få et uforpligtende møde og tilbud på jeres drømmehus.

Hvad koster en arkitekt til nybyg?

Vores dygtige arkitekter hos Tegn Mit Hus Arkitekter kan tegne et skitseforslag fra 14.999 kr. Skitseforslaget kan ligge til grund for en forhåndsgodkendelse hos kommunen og samtidig bruges af entreprenøren til at bygge projektet. I Tegn Mit Hus Arkitekters skitseforslag til nybyggeri får I som bygherre adgang til arkitekttegnet plantegninger med indretning, beliggenhedsplan, facadeopstalter, princip snittegnninger, arealopgørelse, opgørelse af bebyggelsesprocent og en materialebeskrivelse med referencer. Se mere her. Med andre ord får I alt det I skal bruge for at komme videre i byggeprocessen. På denne måde kan vi holde omkostningerne på arkitekthonorar nede og I kan få flere kvadratmeter eller bedre matrialer i jeres nye drømmehus. Vi står naturligvis til rådighed igennem hele byggeprocessen og besøger gerne byggepladsen for en aftalt fast timeløn.

Hvad koster en arkitekt til ombygning?

I Tegn Mit Hus Arkitekter har vi øje for mulighederne i de mange 60'er / 70'er typehuse der findes på Sjælland, Fyn og Jylland. Ved at udnytte de eksisterende typehuse og ombygge dem som Tegn Mit Hus Arkitekter fx gjorde ved Myrestien (se udvalgte projekter) får man mulighed for at gøre huset billigere at bygge, en hurtigere proces hos kommunen og ingen bekymringer hos naboer. Forvandlingen fra 1960'er / 70'er typehus til et top moderne arkitekttegnet hus er stor og Tegn Mit Hus Arkitekter kan hjælpe jer i gang med at få gjort boligdrømmen til virkelighed.

Hos Tegn Mit Hus Arkitekter kan vi tegne et skitseforslag til en arkitekttegnet ombygning fra 14.999 kr. Dette skitseforslag kan også ligge til grund for en forhåndsgodkendelse hos kommunen og også bruges af entreprenøren til at bygge jeres drømme hus. I Tegn Mit Hus Arkitekters skitseforslag til ombygning får I arkitekttegnet plantegninger med indretning, beliggenhedsplan, facadeopstalter, principsnit, arealopgørelse, opgørelse af bebyggelsesprocent og en materialebeskrivelse med referencer. Se mere her. Kort fortalt får I alt det I behøver for at komme videre i byggeprocessen. Ligesom ved nybyggeri står vi også til rådighed igennem alle byggefaserne og kan følge byggeriet på byggepladsen for en aftalt fast timeløn.

Hvad koster en arkitekt til tilbygning? 

Der er ingen projekter der er for små til Tegn Mit Hus Arkitekter. Om I står og skal bygge nyt hus, ombygge hus eller lave en tilbygning er vi klar til at rådgive og hjælpe jer i gang med byggeprojektet. Hvad enten det er en ny carport, en garage eller et nyt enfamilieshus står vi til rådighed med skarpe priser. Kontakt os her og lad os starte jeres byggeprojekt op. Vi kan fx hjælpe jer med at skitsere og visualisere en ny carport for 4.999 kr. Her vil vi typisk holde et opstartsmøde med fokus på jeres ideer og ønsker til den nye carport. Vi vil foretage et gennemsyn af lokalplanen, så vi er sikre på at vi holder os inden for lovgivningen. Herudover tegner vi carporten i 3D og laver visualiseringer af denne så vi slutteligt kan gennemgå projektet i 3D sammen med jer. På den måde er I med i hele design processen og I får derved ingen negative overraskelser. På baggrund af 3D modellen aflevere vi plantegninger og opstalter til jer, så I kan komme videre i byggeprocessen og få realisere drømmen om en ny carport.

Hvad koster en arkitekt i timen? 

Et par hurtige gode råd er altid gratis hos Tegn Mit Hus Arkitekter. I er altid velkomne til at kontakte os enten via vores kontaktformular her eller ringe til os på 30226371.

Det første møde med en af vores dygtige arkitekter er også altid gratis og uforpligtende. Vi holder til på Sjælland, men laver også arkitekttegnet huse på fyn og i Jylland.
Ønsker i mere kompleks rådgivning af vores dygtige arkitekter står vi til rådighed for en timepris på 1000 kr. inkl. moms. Timeprisen kan variere alt efter projektets størrelse og kompleksitet, så kontakt os og få et godt tilbud.

bottom of page